U en Douce France

verhuur van vakantiehuisjes in frankrijk

RESERVEREN

Bij ontvangst van uw reservering via e-mail of fax en nadat wij hebben vastgesteld dat de door u gereserveerde woning inderdaad nog vrij is in de door u gewenste periode, bellen wij u ter controle op. Pas nadat u ons mondeling bevestigd heeft dat alles in orde is, sturen wij u een officiële factuur/reserveringsbevestiging toe. Met de verzending van het door u ingevulde boekingsformulier verklaart u kennis genomen te hebben van, en akkoord te gaan met onze huur- en betalingsvoorwaarden.

Binnen 7 dagen na dagtekening van de door ons verzonden factuur/reserveringsbevestiging dient de aanbetaling van 50% van de totale huursom en € 20,- reserveringskosten, alsmede de eventuele premie van een annuleringsverzekering op onze bankrekening in Nederland bijgeschreven te zijn. Niet tijdige betalingen geven ons het recht de reservering als geannuleerd te beschouwen. De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor het begin van de huurperiode in ons bezit te zijn. Bij reservering binnen 6 weken voor de aanvang van de huurperiode dient de totale huursom, inclusief overige kosten, in één keer telefonisch naar ons te worden overgemaakt.

REISBESCHEIDEN

Bij betaling van het restant van de huursom krijgt u de reisbescheiden thuis gestuurd met o.a. informatie over de door u gekozen omgeving, routebeschrijving naar uw bestemming, adres van uw vakantiewoning en de naam van de sleutelbewaarder, die u wegwijs maakt en de sleutel overhandigt. U krijgt ook uw voucher met de afspraken en bijzonderheden over uw vakantiewoning zoals bedlinnen (meenemen of gehuurd), eindschoonmaak (zelf doen/laten doen), waarborgsom e.d. Zo is iedereen goed geïnformeerd, geen lastige discussie ter plaatse; voor de bonnes et belles vacances.

CONTROLE

Elk huis is persoonlijk geselecteerd. Als wij een vakantiewoning inspecteren en beoordelen, stellen wij ons iedere keer dezelfde vraag: "Zouden wij hier vakantie willen houden?". Zo ja, dan vindt u het object terug op onze website. We onderhouden zelf ook de contacten met de diverse eigenaren.

PLAATSELIJK CONTACT

In Zuid-Frankrijk staat de contactpersoon voor u klaar. Hij/Zij zal u begeleiden naar de vakantiewoning en er is dus altijd iemand bij wie u terecht kunt met vragen.

AANKOMST-/VERTREKTIJDEN

Wij verwachten dat u uw vakantiewoning op de eerste verblijfsdag, zaterdag tussen 14.30 en 17.00 uur betrekt en op uw laatste verblijfsdag, zaterdag voor 10.00 uur 's morgens verlaat. In overleg met de contactpersoon zijn andere tijden mogelijk. Zorg in ieder geval voor een goede afspraak met de contactpersoon en voorkom dat hij/zij er niet meer is als u later zou aankomen.

AANTAL PERSONEN

De gehuurde woning mag niet door meer dan het aantal overeengekomen personen bezet worden. Bij het (zelfs tijdelijk) bewonen door méér dan het aantal overeengekomen personen kan dat verbreking van de huurovereenkomst tot gevolg hebben, waarbij recht op schadevergoeding niet mogelijk is.

KAMPEREN

Kamperen op het terrein van de huiseigenaar zonder zijn toestemming is nooit toegestaan. Bij overtreding van deze regel kan de eigenaar u zelfs verplichten het gehuurde huis te verlaten, waarbij u geen recht op schadevergoeding heeft.

ZWEMBAD

De privé-zwembaden zijn in de regel van medio mei tot eind september in gebruik, of in enkele gevallen korter. De openingstijden zijn ondermeer afhankelijk van het weer. Veelal maakt de verhuurder het zwembad schoon, maar soms wordt u verzocht dit zelf te doen. Het kan bij uitzondering voorkomen dat een zwembad in onderhoud of reparatie is, of dat het water gereinigd dient te worden. Voor eventueel hieruit voortvloeiend ongemak kunnen wij helaas geen verantwoordelijkheid aanvaarden.

INTERIEUR

Bijna alle huizen zijn ingericht in de stijl van het land. De inrichting en stoffering is vaak van heel persoonlijke smaak. Realiseert u zich dat u in het huis van "een ander" woont, die niet dezelfde smaak als u heeft: thuis is het toch anders. Ook bij eventuele beperkingen: geniet van de vakantie!. Wat keukenuitrusting betreft, deze zal in het algemeen eenvoudiger zijn dan bij u thuis, maar is altijd compleet ingericht. Koelkast, gas- of elektrisch fornuis, oven, voldoende serviesgoed e.d. zijn natuurlijk altijd aanwezig en worden daarom niet meer apart in de omschrijving genoemd. Douchegordijnen zijn overigens niet altijd aanwezig in Franse badkamers. U verplicht zich de woning en inventaris met de grootste zorg te behandelen. Door de huurder veroorzaakte schade aan inventaris of woning dient met de eigenaar verrekend te worden.

BIJKOMENDE KOSTEN

In de woningomschrijvingen staat vermeld met welke bijkomende kosten u rekening dient te houden. Deze eventuele kosten worden ter plaatse in Euro's voldaan. De kosten van water zijn inbegrepen. Hout voor de open haard en eventuele verwarmingskosten dienen altijd ter plaatse betaald te worden, tenzij anders aangegeven.

BEDLINNEN, HAND- EN THEEDOEKEN

Bij elke woning uit onze brochure hebben we expliciet aangegeven of er lakens wel of niet aanwezig zijn. Bij sommige huizen worden de lakens gratis geleverd en bij andere huizen kunnen deze gehuurd worden. U moet er rekening mee houden dat 2-persoonsbedden over het algemeen 140cm breed en 1-persoonsbedden 90cm breed zijn. Handdoeken en keukenlinnen dient u in het algemeen zelf mee te nemen. In een enkel geval zijn deze aanwezig.

KINDERBEDJE

Bedlinnen voor het kinderbedje dient u altijd mee te nemen. Dit is ter plaatse niet beschikbaar ook als u bedlinnen heeft gehuurd.

ENERGIEVERBRUIK

De kosten voor elektriciteit zijn in de meeste gevallen inbegrepen in de huursom. Is dit niet het geval, dan worden deze kosten veelal aan de hand van het verbruik (meterstanden) bepaald. Eventuele verwarmingskosten (voor- en najaar) dienen vrijwel altijd extra betaald te worden.

TOERISTENBELASTING

In de Provence (waaronder de Zuid-Ardèche) wordt door de plaatselijke overheid een verblijfsbelasting geheven, die bij aankomst of vertrek betaald dient te worden à € 0,50 per persoon per dag ouder dan 10 jaar.

SCHOONMAAK BIJ VERTREK

Tenzij anders wordt vermeld, dient de eindschoonmaak door u zelf verzorgd te worden. Wij verzoeken u dringend het grondig uit te voeren zodat de nieuwe gasten, evenals u, in een goed schoongemaakte woning hun vakantie kunnen beginnen. Soms kunt u het laten doen tegen een extra vergoeding; een enkele keer is het laten doen van de eindschoonmaak verplicht gesteld tegen de extra kosten die vermeld staan. Ook in deze gevallen, waarbij u een bedrag voor de eindschoonmaak betaalt, dient u bij vertrek de woning netjes en de keuken opgeruimd en schoon achter te laten. De eigenaar of beheerder mag anders een deel van de borg als extra schoonmaakkosten inhouden.

WAARBORGSOM

Bij de meeste huizen dient bij aankomst een waarborgsom betaald te worden (contant of Eurocheque). In het algemeen zal deze bij vertrek worden teruggegeven, onder aftrek van de eventuele bijkomende kosten of door u veroorzaakte schade van bijv. kosten voor breuk, beschadiging, schoonmaakkosten, e.d. Bij enkele huizen wordt de borg na vertrek teruggestuurd (laat u in dergelijke gevallen uw adres en bankrekeningnummer achter). Ook bij vertrek vóór het normale tijdstip (zat. 8.00 à 10.00) zal de borg worden nagestuurd. De hoogte van de waarborgsom staat op uw voucher vermeld. Het voldoen van de waarborgsom ter plaatse en het terugontvangen ervan is een zaak tussen de verhuurder (eigenaar/lokale agent) en huurder. Douce France kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele problemen die hieromtrent kunnen ontstaan.

HUISDIEREN

In de beschrijving van uw vakantiewoning staat vermeld of een huisdier is toegestaan. Is dit het geval, dan is één huisdier toegestaan. Eventuele bijzonderheden kunt u natuurlijk altijd met ons bespreken. Het spreekt voor zich dat huisdieren niet in zwembaden en op bedden, banken en stoelen mogen. Een EU-paspoort voor uw huisdier is verplicht. Hiervoor raden wij u aan contact op te nemen met uw dierenarts. Het meenemen van een huisdier dient u altijd bij boeking aan ons op te geven.

SCHADE

Wij wijzen u erop dat schade aan een vakantiehuis (b.v. door brand) tijdens uw verblijf ontstaan, volgens de Franse wet aan de huurder wordt toegerekend, tenzij men het tegendeel kan bewijzen. Derhalve is het zeer belangrijk dat u een WA-verzekering heeft, aangevuld met een reisverzekering, eventueel te verzorgen door Douce France.

WERK IN UITVOERING

Het kan gebeuren dat in de buurt van uw vakantiewoning wordt gewerkt. Wij denken bijvoorbeeld aan wegopbrekingen of bouwactiviteiten. U zult begrijpen dat wij voor eventuele overlast geen verantwoordelijkheid kunnen aanvaarden. Wij kunnen dergelijke werkzaamheden immers niet voorzien en stilleggen.

ADVIES WANNEER U VOOR DE EERSTE KEER NAAR FRANKRIJK GAAT

Onze huizen staan in een warm land en in een schoon milieu; hierdoor is het niet uitgesloten dat er kleine insecten, beestjes en vogeltjes voorkomen, wat normaal en noodzakelijk is voor een evenwichtig ecosysteem. Hun aanwezigheid komt niet door een tekortkoming in het schoonmaken binnen of buiten de huizen. Zij horen in deze omgeving thuis en hebben, net zoals wij, het recht om daar te leven.