Geachte vakantieganger,

Als Française uit de Ardèche wil ik u graag helpen mijn landstreek te ontdekken. Voor mij is de Ardèche een streek die mij verrast met zijn schoonheid en de rijke verscheidenheid van het landschap.

In de Ardèche is het door het heerlijke warme zonnige middellandse-zeeklimaat het hele jaar door goed toeven. De zon schijnt vaak meer dan 300 dagen per jaar, vooral tussen maart en oktober. Niet alleen de zomer maar ook de lente en de herfst zijn hier heerlijke seizoenen; het is er dan overal rustig.

In de schilderachtige dorpjes, opgetrokken uit natuursteen, en op de kleurrijke markten waar de tradities van de streek en de ambachtelijke kunst voortleven, is altijd weer iets nieuws te ontdekken. Een zekere allure kan deze dorpen niet worden ontzegd.

Het gebied is bezaaid met het aroma van de olijfbomen, de vijgenbomen en de cipressen. De lavendelvelden strekken zich uit zover het oog reikt. Het kreupelhout, de 'garrigue', bestaat vooral uit warrige tijm, wilde lavendel, lage steeneiken en wat dennenbosjes. De 'garrigue' is in de dunstbevolkte streken in voortdurend gevecht met de oprukkende wijngaarden. Iedere keer weer duik ik met hetzelfde genoegen onder in deze wereld van zon, water en natuur waar de 'cigales' het hele jaar door zingen.

Om mijn liefde en enthousiasme voor de Ardèche met u te delen, bied ik u de mogelijkheid mijn landstreek te ontdekken door een verblijf in één van de vakantiehuizen uit het gevarieerde aanbod dat ik persoonlijk heb geselecteerd en gecontroleerd. Altijd met als uitgangspunt: zou ik hier zelf vakantie willen houden? Deze vakantiehuisjes zijn comfortabel, compleet ingericht, ruim, en passen geheel in de stijl van de omgeving.

Als u houdt van weidse vergezichten en van zuivere lucht, als u er van houdt het onbekende te ontdekken, WELKOM IN ZUID-FRANKRIJK!

Belles et bonnes vacances,

Evelyne Stada-Castéran

Ik help u graag bij het uitzoeken
Bel, fax of mij en ik vertel u er graag meer over